Bliv klar til udlandsophold – Københavns Universitet

CIP > Kursuskatalog > Kurser for studerende > Bliv klar til udlandso...

Bliv klar til udlandsophold

Skal du læse i udlandet i det kommende studieår? I midten af august kan du forberede dig med fire workshops om kommunikation og sprog målrettet udrejsestuderende. Tilmeld dig senest 23. juni.

De fire intensive workshops har den fælles titel ’Sprog til udlandsophold’. Idéen er at indlede forløbet med en nyudviklet, individuel test og bruge testresultaterne som udgangspunkt for de fire workshops.

De enkelte workshops er gratis og finder sted på Søndre Campus i uge 33. De er tilgængelige for alle studerende, der skal på udvekslingsophold eller har et lignende studierelateret udlandsophold i studieåret 2017-2018. Som udgangspunkt vil undervisningen finde sted på engelsk.

Du kan tilmelde dig én eller flere af følgende workshops:

Sprog til udlandsophold
Onsdag den 16. august kl. 10.00-12.00
2-timers workshop om indlæring på et fremmedsprog. Både mht. sprogindlæring og interkulturelle kompetencer samt korte øvelser i at lytte, tale og diskutere på et fremmedsprog.

Introduktion til akademisk skriving på engelsk
Onsdag den 16. august kl. 13.00-16.00
Du vil typisk skulle skrive kortere tekster på engelsk som del af dit udlandsophold. Denne 3-timers workshop gennemgår typiske udfordringer og træning i at skrive af akademiske tekster på engelsk.

Præsentationsteknikker
Torsdag den 17. august kl. 9.00-12.00 (fuldt booket) - ekstra dato 18. august kl. 9.00-12.00.
3-timers workshop om præsentationsteknik og feedback med udgangspunkt i en optagelse af egen præsentation på 3-5 minutter på dansk, engelsk, tysk eller fransk (vejledning følger). På basis af de individuelle optagelser giver workshoppen redskaber og øvelser, som du kan bruge både til oplæg i undervisningen og ved mundtlige eksaminer.

Læsestrategier til udlandsophold
Torsdag den 17. august kl. 13.00-16.00
3-timers workshop om læsestrategier på et fremmedsprog. Både om gode læsestrategier og indlæring af ordforråd samt med konkrete øvelser i læsning af tekster på engelsk, fransk og tysk.

Online materiale
For hver workshop får du adgang til online materiale med strategier og redskaber, som du kan bruge under dit udlandsophold.

Tilmelding
Tilmeldingsfristen var senest den 23. juni. Grundet stor søgning til samtlige workshops, vil der ikke blive åbnet for eftertilmelding.