'Let's dansk' på din arbejdsplads – Københavns Universitet

'Let's dansk' på din arbejdsplads

CIPs danskteam tilbyder en række aktiviteter og værktøjer, der kan inspirere til, hvordan I kan sætte fokus på dansk på din parallelsproglige arbejdsplads.

Oplæg, workshops og gå-hjem-møder 

CIP tilrettelægger gerne korte inspirationsmøder, oplæg, workshops og lignende, hvor vi sætter fokus på brugen af dansk på din parallelsproglige arbejdsplads. Vi kan bl.a. fortælle mere om kampagnen 'Let's dansk!', og hvilke værktøjer I let kan benytte i hverdagen. Udgangspunktet er din arbejdsplads' specifikke situation, behov og ønsker til temaer, men vi giver også gerne gode råd og svare på generelle spørgsmål om sproglig praksis på det parallelsproglige universitet.

Parallelsprogsplakater: Oversæt sammen med din kollega

Med CIPs parallelsprogsplakater har du et konkret værktøj til at gøre den parallelsproglige praksis lettere i hverdagen. På flere institutter hænger der allerede CIP-plakater, som du og dine kolleger kan skrive på. Er du international medarbejder, kan du skrive engelske ord og vendinger på plakaten, som du gerne vil kunne sige på dansk. Næste gang du kigger på plakaten, har en dansk kollega oversat teksten til dansk. Modsat, hvis du er dansksproget medarbejder, kan du bruge plakaten til at blive bedre til engelsk: Skriv blot ordet eller vendingen på dansk, så vil en af dine kolleger snart oversætte til engelsk.
Formålet med plakaterne er at sætte fokus på, at Københavns Universitet er en parallelsproglig arbejdsplads, og at gøre denne sprogpolitik mere synlig i hverdagen.

Sprogmakker-ordningen

Som et led i 'Let's dansk!'-kampagnen tilbyder CIP at hjælpe med at finde sprogmakkere til både danske og internationale medarbejdere. Dette giver mulighed for at øve både dansk og engelsk i uformelle rammer i hverdagen.

Læs mere om sprogmakker-ordningen.

Til toppen