Word Buddies: Mastering the Art of Perfect Pairings

Tilmeldingen er lukket. Hvis du ønsker at deltage, så skriv en mail til cip@hum.ku.dk.

Tilmeld dig vores gratis workshop om faste ordforbindelser og få udvidet dit ordforråd og forbedret dine kommunikationsevner på engelsk.

Du ved det nok ikke, men du har brug for denne workshop! 

Har du nogensinde undret dig over, hvorfor man siger ’strictly forbidden’ og ikke 'strongly forbidden' på engelsk; ’strongly advise’ , men ikke ’strictly advise’? Eller hvorfor man kan tale om ’fast cars’ og ’fast food’, men siger ’quick glance’ eller ’quick meal’? Svaret er kollokationer: ord, der hyppigt optræder sammen – ’word buddies’, om du vil!

Hvorfor du skal deltage i denne workshop:
Har du kæmpet med at oversætte danske sætninger som ’styrke dine kompetencer’, ’holde din ferie’ eller ’dybt uenig’ til engelsk? Er det virkelig så nemt som ‘strengthen your competences’,hold your holiday’ og ‘deeply disagree’? Nej, det er det ikke! Du skal vide, hvilke ord der ’hænger ud’ med hvilke andre ord, det som sprogforskere kalder ”leksiko-grammatik”, en slags blanding af ordforråd og grammatik. 

 Men hvordan finder man ud af, hvilke ord der ’passer sammen’?

Formålet med denne intensive to timers workshop er at gøre dig bevidst om brug af engelske kollokationer: ord, der regelmæssigt forekommer sammen. Hvis du bruger forkerte ordkombinationer på engelsk, så kan det kan føre til upræcist sprogbrug og måske endda misforståelser. Det at tilegne sig viden om kollokationer er derfor en væsentlig del af at tilegne sig færdigheder i engelsk, så du kan udtrykke dig mere præcist og dit sprog bliver mere flydende og korrekt.

Denne workshop vil give dig indsigt i og værktøjer til hvordan du vælger ordkombinationer, der bare føles rigtige! 

Tilmelding til workshoppen:
Workshoppen er åben for alle KU-ansatte (VIP og TAP) og undervises på engelsk.

Tilmeldingen er lukket.