Sprog som studiekompetence – Københavns Universitet

CIP > Nyheder > 2016 > Sprog som studiekompet...

26. august 2016

Sprog som studiekompetence

KUs sprogstrategiske satsning inviterer til et seminar under titlen Sprog som studiekompetence mandag den 24. oktober 2016 i lokale 27.0.09 på KUA (Bygning 27, Njalsgade 144, 2300 København S).

Igennem de seneste 3 år har KUs sprogstrategiske satsning målrettet arbejdet med at afdække sproglige behov og kompetencer blandt de studerende uden for sprogfagene på tværs af KU. At kunne begå sig fagligt på flere sprog kan utvivlsomt være en styrke i erhvervsmæssig sammenhæng og øge mulighederne for at opbygge sociale og professionelle netværk. Erfaringerne fra KUs sprogstrategiske satsning viser dog, at sprogkompetencer ikke bare er erhvervskompetencer eller sociale kompetencer; de er også vigtige studiekompetencer i de fleste uddannelser.

Med seminaret Sprog som studiekompetence sætter vi ikke blot fokus baggrunden for den sprogstrategiske satsning og de erfaringer der er opbygget over de seneste 3 år, vi ser også på, hvordan vi i praksis kan tænke på og arbejde med sproglige kompetencer som en fagligt styrkende studiekompetence. Om der er tale om arbejdet med franske og tyske kildetekster, læsningen af komplekse teorier formidlet på engelsk eller skrivning på akademisk engelsk, så står det klart, at den rette sprogstøttende indsats i løbet af studiet kan gøre en faglig forskel for den enkelte studerende.

Alle er velkomne.
Af hensyn til forplejningen, vil vi meget gerne modtage din tilmelding:
Tilmeld dig her

Download printvenlig indbydelse med program for dagen.