Sommersprogkursus i dansk og dansk kultur: 3. - 21. august 2020

I regi af Kulturaftaleprogrammet tilbydes studerende fra de 41 medvirkende lande at deltage i gratis sommersprogkursus i dansk og dansk kultur i 2019. Ansøgere skal have et sprogligt niveau i dansk henimod B2-niveau på CEFR-skalaen, og skal være bachelor-, kandidat- eller ph.d.-studerende i et af de 41 medvirkende lande.  

Kurserne i dansk sprog og kultur afholdes på Københavns Universitet den 3. - 21. august. For at komme i betragtning til kurset skal ansøgere udfylde et ansøgningsskema og opfylde en række kriterier. 

CIP udbyder et hold med plads til 15 studerende. Hvis der er flere kvalificerede ansøgere, vil der blive oprettet en venteliste. 

Bemærk, at man som ansøger kun kan angive ét kursussted som 1. prioritet. Ellers vurderes ansøgningen som ugyldig. 

Se video fra TV Lorry med vores dygtige danskstuderende i de foregående år: klik her for at se videoen

Kriterier for ansøgning
Kun studerende, der på ansøgningstidspunktet er indskrevet på en hel uddannelse (fuldtidsstudie) på en videregående uddannelsesinstitution i et af de deltagende lande, kan ansøge. Ansøgere må IKKE være indskrevet som full degree studerende eller udvekslingsstuderende på et dansk universitet på ansøgningstidspunktet. 

Ansøgningerne prioriteres efter følgende kriterier:

  1. Ansøgere, der er indstillet af en dansk lektor i udlandet
  2. Ansøgere, der studerer dansk eller nordisk på et udenlandsk universitet eller en sprogskole/en af det danske kulturinstituts afdelinger i udlandet
  3. Ansøgere, der skal på et Erasmus+ophold i Danmark umiddelbart efter sommersprogkurset. 

Derudover vil det vægte positivt, at ansøgere vil bruge sommeropholdet som forberedelse til et fremtidigt ophold på en videregående uddannelsesinstitution i Danmark. Endelig indgår et velskrevet og relevant motivationsbrev på dansk som del af vurderingen.  

Link til ansøgningsformular

Bemærk, at deltagelsen på CIPs sommersprogkursus i dansk forudsætter et niveau i dansk tilstræbt B2-niveau på CEFR-skalaen. CIP udsender et spørgeskema om dansksproglige kompetencer og behov til alle kvalificerede ansøgere. Besvarelsen af dette spørgeskema vil indgå i betragtningen om en plads på kurset.