Mindre madspild? Et spørgsmål om mere end klima og køleskabe
Folkemødets Forskningsscene gæstes i år af forskere fra projektet Bekæmpelse af madspild - samspil mellem værdier, valg og vaner. Janus Mortensen og Kamilla Kraft holder oplæg under titlen 'Mindre madspild? Et spørgsmål om mere end klima og køleskabe'.
Oplægget er et interaktivt event, hvor tilhørerne føres ind i sprogforskningen og hører mere om, hvordan den kan bidrage til løsning af komplekse problemstillinger - i dette tilfælde i forhold til madspild.
Omtale af oplægget fra Folkemødets program
Der tales meget om madspild i disse år – med god grund: Mere end 800.000 ton mad går årligt til spilde i Danmark. Men hvad siger vi egentlig, når vi taler om madspild? Hvilke ord bruger vi, hvilke sproglige billeder trækker vi på, og hvilke følelser italesætter vi? Er der mønstre i måden hvorpå madspild fremtræder i sproget? Og hvordan kan viden om alt dette bidrage til kampen mod madspild? Med udgangspunkt i et tværfagligt forskningsprojekt om madspild på Københavns Universitet inviterer Janus Mortensen og Kamilla Kraft publikum med ind i sprogforskningens maskinrum og viser hvordan humanistisk forskning bidrager til forståelsen af madspild som et komplekst samfundsproblem. Arrangementet demonstrerer skiftende diskurser om madspild i danske aviser fra 1917 til nutiden, og zoomer ind på hvordan vi taler om madspild i Danmark i dag
Hvis du deltager på Folkemødet håber vi, at du vil kigge forbi det spændende oplæg.