22. august 2018

Sommerkursus i dansk sprog og kultur - en del af Kulturaftalerne


Center for Internationalisering og Parallelsproglighed afholder i øjeblikket et dansk sprog- og kulturkursus for 18 internationale studerende, der alle studerer dansk på deres hjemlige universiteter. Det er andet år i træk, at CIP er udvalgt som udbyder for dette kursus, som er en del af Kulturaftaleprogrammet, som administreres af Styrelsen for Forskning og Uddannelse.

De deltagende kursister har alle et højt sprogligt dansk niveau og kommer fra et af de 41 lande der er omfattet af aftalen, dog primært fra Europa.

Kurset løber fra d. 6. til d. 24. august 2018 og består af 60 sproglektioner fordelt over 3 uger. Der er desuden et fyldigt kulturprogram bestående af foredrag, museumsbesøg og udstillinger, teaterforestilling, cykelrundture, kanalrundfart, kaffe og kage hos en dansker mv.

I anden uge af kurset var hovedstadens TV2 regionskanal Lorry forbi CIP for at se nærmere på kurset fra en sjov vinkel og undersøge hvorfor vores kursister har kastet sig over et relativt ”lille” sprog som dansk. For nogen deltagere er det interessedrevet og for andre handler det om jobmuligheder. I klippet fra d. 15. august, som er at finde på TV2 Lorrys hjemmeside, kan du se og ikke mindst høre, hvor gode kursisterne er til dansk.

Kurset undervises af Anja Kobbernagel Krusbæk og Marie Moestrup Lundsager. CIPs akademiske sprogkonsulent Karen-Margrete Frederiksen er konsulent på udviklingen af kursets materialer. Har du spørgsmål vedr. kurset, er du velkommen til at kontakte CIP på cip@hum.ku.dk.

Læs nærmere om ansøgningskriterier og deltagerlande på Styrelsen for Forskning og Uddannelses fakta-ark.


18 danskstuderende andre europæiske lande