12. september 2023

Sprogfestival i Bogense (Sprogense)

Engelsk og globalisering i Danmark – et sprogligt landskab i forandring
I dette foredrag fortæller vi om en landsdækkende spørgeskemaundersøgelse om danskernes brug af og holdninger til engelsk i 2022, og den udvikling vi ser i forhold til en lignende undersøgelse fra slutningen af 1990’erne.
Vi fortæller også om en igangværende interviewundersøgelse, der viser at der findes mange forskellige og ofte modstridende holdninger til engelsks tilstedeværelse i Danmark. Foredraget er baseret på ENIDA-projektet hvor vi med støtte fra Danmarks Frie Forskningsfond undersøger hvordan det engelske sprogs status har udviklet sig i løbet af de seneste 25 år, og hvor vi ved hjælp af forskellige metoder forsøger at afdække den rolle sproget spiller i dagens Danmark. Projektet er et samarbejde mellem forskere på Engerom, NorS og CIP. 

Oplæg og debat med Københavns Universitet:
Dorte Lønsmann, Lektor, Institut for Engelsk, Germansk og Romansk
Jacob Thøgersen, Lektor, Institut for Nordiske Studier og Sprogvidenskab
Janus Mortensen, Professor, Center for Internationalisering og Parallelsproglighed

Foredrag og debat
SPROGENSE og Dansk Sprognævn byder på en række spændende foredrag med sproget som omdrejningspunkt. Skoleelever, studerende, undervisere og alle sproginteresserede er velkomne, når fagfolk, specialister og andre sprogpassionerede inviterer til foredrag og dialog om sprogets rigdom.
Det er gratis at deltage i Sprogfestivalen i Bogense fredag - lørdag 15. - 16. september: book billet på hjemmesiden

Emner