CIP - Nyhedsbrev november 2018

CIPs første nyhedsbrev

Tak for din tilmelding til CIPs nyhedsbrev. Vi har længe haft en ide om, at vi gerne ville dele historier om de mange ting, vi foretager os på CIP. Vi udkommer derfor nu med et nyhedsbrev, som vil blive udsendt ca. 4 gange om året. Da dette er det første nyhedsbrev, skal du være velkommen til at sende det videre til interesserede kollegaer. Nye modtagere kan tilmelde sig på vores hjemmeside.

Tilmeld nyhedsbrev


Skulle du have feedback og/eller ønsker og ideer til indhold hører vi gerne fra dig på cip@hum.ku.dk.


ARRANGEMENT
Afslutningskonference – Flere sprog til flere studerende

Det femårige projekt Flere sprog til flere studerende (også kaldet sprogstrategisk satsning) holder tirsdag d. 27. november 2018 et afsluttende arrangement. Målet er at kigge frem i forlængelse af projektets resultater og drøfte hvordan arbejdet med integration af sprog som en fagligt styrkende kompetence kan fortsætte. Arrangementet er åbent for alle. Tilmelding kræves, da der er frokost inkluderet.

Tid: 27. november 2018, kl. 09:00-12:00
Sted: Det Humanistiske Fakultet, Lokale 27.0.09 - bygning 27, Njalsgade 144, 2300 København S

Læs mere og tilmeld digCIP symposium 2018

Torsdag d. 1. november 2018 fandt CIPs 11. årlige symposium sted på Søndre Campus. Under titlen Et ord er et ord? - akademisk ordforråd og fælles terminologi på tværs af universitetet blev ordforråd belyst fra en videnskabelig, teoretisk og praktisk vinkel. Igen i år var symposiet velbesøgt med både deltagere fra og uden for KU. Du kan finde program og præsentationer fra dagen på  CIPs hjemmeside.
En stor tak til alle deltagere. Vi håber at se lige så mange til CIPs 12. symposium i efteråret 2019.Anne Holmen (CIP, KU) og Carsten Levisen (IKH, RUC)

Læs mere


NY UDGIVELSE - MONOGRAFI OM EMI

English Medium Instruction in Multilingual and Multicultural Universities - Academics’ Voices from the Northern European Context er netop udkommet på Routledge. Bogen samler en stor del af CIPs megen viden og forskning om English medium instruction i en højere uddannelseskontekst.

Bogen er skrevet af B.Henriksen, A. Holmen og J. Kling.

Læs mere 

NY UDGIVELSE - SPROGSTRATEGIEN

Den femårige projektperiode for den sprogstrategiske satsning udløber i 2018. Det tværgående projekt med fokus på sproglæring uden for sprogfagene har samlet en lang række erfaringer og resultater, som nu er tilgængelige på projektets hjemmeside og ikke mindst i den nye udgivelse The Language Strategy - More Languages for More Students 2013-2018.                               

Læs mere og bestil printkopier


ARRANGEMENT
Ph.d.-forsvar

Fredag d. 23. november forsvarer Anne Sofie Jakobsen sin ph.d.-afhandling Danish Academic Vocabulary - Four studies on the words of academic written Danish.
Forsvaret finder sted i auditorium 23.0.49.

Døre lukkes kl. 13.00.

Læs mere

ARRANGEMENT
Afskedsforelæsning

Fredag d. 7. december kl. 14.00-15.00 giver professor MSO Birgit Henriksen sin afskedsforelæsning med titlen Betydningen af sprogpædagogisk forskning i den danske uddannelseskontekst. 

Forelæsningen finder sted i auditorium 22.0.11.

Læs mere   


TEST OF ORAL ENGLISH PROFICIENCY 
FOR ACADEMIC STAFF 

TOEPAS uden for KU

CIP fortsætter samarbejdet med RUC og er nu også udbyder af engelsksproglige certificeringer på Professionshøjskolen ABSALON. Vores mobile TOEPAS setup betyder, at vi nu kan levere certificeringer ude af huset. 

Læs mere om vores samarbejder i forbindelse med TOEPAS og det mobile setup. 


DANSK
Kurser, konferencer og informationsmøder i samarbejde med SIRI

Fra efteråret 2018 har CIP indgået et samarbejde med Styrelsen for International Rekruttering og Integration (SIRI), der betyder at CIP administrerer kurser og informationsmøder for eksaminatorer og censorer samt den årlige lærerkonference for for lærere på sprogcentre og andre udbydere af dansk som andetsprog for unge og voksne.

Læs mere


DANSK
Sommerdansk for internationale studerende

Som et led i de såkaldte kulturaftaler var CIP igen i år udvalgt som udbyder af et dansk sprog- og kulturkursus i august måned. Kurset blev fulgt af 18 internationale studerende, der alle studerer dansk i deres hjemland. Kurset fik i år besøg af TV2 Lorry, der lavede et lille indslag om hvorfor man læser dansk i udlandet.

Læs mere


Besøg på CIP 2018

Igen i år har vi haft besøg af en række gæster, der har været interesserede i at høre mere om, hvordan vi arbejder med projekter, sprogpolitiske spørgsmål og sprogkurser for medarbejdere og studerende på CIP. Vi har blandt andet haft besøg fra Fudan Univeristy, Centro linguistico di Ateneo ved Universitetet i Padova (i maj og september) og Universitat Jaume I. Vi er altid åbne for at tage imod gæster og rejser også gerne selv ud på besøg. I august i år havde vi en delegation bestående af både administrativt og videnskabeligt personale i Jyväskylä i Finland. Har du mod på at høre nærmere om vores aktiviteter, er du velkommen til at kontakte os.


Arrangementer

23. november 2018, kl. 13.00
Danish Academic Vocabulary - Four studies on the words of academic written Danish.
Ph.d.-forsvar - Anne Sofie Jakobsen
Læs mere

27. november 2018, kl. 9:00-11:00 (reception kl. 11:00-12:00)
Flere sprog til flere studerende
Afslutningskonference - Den Sprogstrategiske Satsning
Læs mere

7. december 2018, kl. 14:00-15:00
Betydningen af sprogpædagogisk forskning i den danske uddannelseskontekst
Afskedsforelæsning - Professor MSO Birgit Henriksen
Læs mere

4. - 5. april 2019
Transnational Alignment of English Competences for University Lecturers (TAEC)
Konference
Læs mere


Igangværende projekter på CIP

Sprogstrategisk satsning - flere sprog til flere studerende
(DSS)
Læs mere

The Educational Quality at Universities for inclusive international Programmes (EQUiiP)
Læs mere

Transient Multilingual Communities
(TMC)
Læs mere

Transnational Alignment of English Competences for University Lecturers
(TAEC)

Læs mereFor at besvare denne email skriv til cip@hum.ku.dk

Afmeld nyhedsbrevet

Sendt d. 16. november 2018